Worcamp Nordic

Tämän vuoden WordCamp järjestettiin Helsingissä. Taas. Poikkeuksena viime vuoteen tapahtuma oli kansainvälinen eli kaikki puheet olivat englanniksi.

Tapahtuma järjestettiin Paasitornissa, joka toimi tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Lisäksi majoituimme samassa yhteydessä olevassa hotellissa, joten aamulla ei tarvinnut varata ylimääräistä aikaa siirtymiseen.

Esitykset olivat laadullisesti hyviä, vaikkakin joidenkin puhujien kohdalla tuntui, että esitys olisi ollut parempi omalla äidinkielellä.

Yleisesti tapahtuma oli mukava, en tosin taaskaan puhunut kenellekkään tuntemattomalle. En varsinaisesti tiedä miksi, mutta kynnys aloittaa keskustelu tuntemattoman kanssa tälläisissä tapahtumissa on niin suuri, että se haittaa jopa swägin hankkimista. Vieläkin kaivelee syömättä jääneet muumilakut. No ehkä ensi vuonna sitten.

“Optimize for polar bears”

Jaakko Alajoki